VASKEINNSTRUKSER


For å forlenge levetiden til ditt nye produkt og for at det skal bevares best mulig ønsker vi å dele våre vaskeråd med deg.
Våre plagg har tekniske funksjonaliteter som må behandles med omsorg for å beholde funksjonen. Vreng plagget før vask og følg vaskeinstruksjonen som står på innsiden av produktet. Vask produktet med liknende farger, og bruk aldri vaskemiddel med blekemiddel eller tøymykner. Det vil over tid ødelegge de tekniske egenskapene ved produktet. For optimal funksjonalitet anbefaler vi flytende vaskemiddel. Dersom plagget er ekstremt skittent er det lurt å skylle det først, og deretter vaske det raskest mulig. Flekkfjerner uten blekemidler kan eventuelt brukes på spesielt harde flekker. Unngå maksimal sentrifugering og bruk av tørketrommel. Renses og strykes ved lav temperatur (max 110 grader). Vask aldri produktene våre sammen med produkter som inneholder borrelås eks. sykkelhansker, da dette vil øke risiko for slitasje. Vi ønsker å hjelpe våre kunder til å bruke produktene våre så lenge som mulige og gjennom dette minske den miljøpåvirkningen produktet har.   


Miljøvennlige tips:
•    Vask på lave temperaturer
•    Sørg for at vaskemaskinen er full
•    Luft plagget etter trening og bruk det flere ganger før vask
•    Bruk en vaskepose – den beskytter plaggene og forhindrer utslipp av microplast fra syntetiske plagg. Eksempelvis: https://guppyfriend.com/en/
•    Dropp tørketrommel (unntak: dunjakke) - lufttørk plaggene

DUNJAKKER
Vurder om det er nødvendig å vaske hele jakken eller om det er mulig å vaske vekk flekken. Dersom du ønsker å vaske hele jakken vil du trenge en tørketrommel. Jakkene våre kan vaskes på finvask på 30 grader. Vi anbefaler ikke bruk av skyllemiddel da det kan få dunet til å klistre seg sammen. Umiddelbart etter vask må jakken tørkes i tørketrommelen på lav temperatur (maks 50 grader). Legg tre vaskeballer sammen med jakken i tørketrommelen. Disse hjelper dunet til å få tilbake den luftige fasongen. Ta plagget ut hvert femtende minutt for å fordele dunen/vatteringen for hånd om nødvendig. Det er ikke uvanlig at dunen/vatteringen klumper seg noe under vask, men det kan fordeles ut for hånd så lenge det gjøres under jakkens tørkeprosess. Dersom vaskeanvisning ikke er fulgt og dunet har klumpet seg under vask, anbefaler vi at jakken vaskes og tørkes i trommelen igjen slik som skissert over. 

SKALLJAKKER
Ved vask av tekniske plagg anbefales det å følge vaskeanvisningen nøye. Denne type plagg skal det ikke brukes skyllemiddel på, da dette tetter igjen porene i plagget. De fleste tekniske plagg er impregnert med et vannavvisende middel på utsiden av stoffet. Denne impregneringen blir gradvis brutt ned ved bruk. Uten denne impregneringen vil plagget miste sine fukttransporterende egenskaper fordi ytterstoffet suger vann og blokkerer dampen som skal slippe ut. Nødvendig rengjøring og impregnering av plagget bidrar til at brukeren får maksimalt utbytte av sine tekniske plagg. 
Noen tips og råd: 
•    Sjekk alltid plaggets vaskeanvisning
•    Lukk glidelåser, løsne elastiske snorer og fest alle borrelåser
•    Fjern alle vaskemiddelrester i beholderskuffen med papir
•    Vask ved 30 grader normalvask, bruk 40 grader ved spesielt skitne klær (sjekk plaggets vaskeanvisning om det tåler dette)
•    Dersom plagget trenger å impregneres, impregner plagget etter vask. Skitne plagg tar ikke til seg impregneringen.
•    Ved impregnering trengs det varme for å aktivere impregneringen. Det gjøres ved bruk av tørketrommel eller tørkeskap. Hvis materialet ikke tåler dette kan man bruke strykejern på lav varme. Ha plagget i tørketrommel på lav varme i 20 min etter å ha påført impregnering
•    Trimtex anbefaler å bruke en PFC-fri impregnering, som for eksempel Nikwax. 

SYKKELBUKSER
Sykkelbuksene kan vaskes på 40 grader i maskinen. Bruk vaskemiddel uten blekemidler siden det kan ødelegge elastisiteten i materialet. Den bør vaskes på vrangen sammen med lignende farger. Den må ikke blekes. Skånsom rens. 

FLEECE
Ved vask av fleece anbefales det at plagget vaskes på vrangen for å forlenge plaggets utseende og levetid. Dersom fleece brukes rett på kroppen kan det oppstå lukt i de syntetiske fibrene. Oppstår dette anbefales det å bruke vaskemiddel for syntetiske plagg. Følg deretter vaskeanvisningen inni plagget. Vi anbefaler ikke skyllemiddel når du vasker fleeceplagg, da det kan ødelegge fibrene i plagget.
Av miljømessige årsaker anbefaler vi også at all fleece vaskes i vaskepose liknende denne: https://guppyfriend.com/en/. Fleece materialer er børstet og kan slippe mikroplast fibre i vask. 

ULL
Merino ull holder deg varm, selv når den er fuktig. Dens naturlige egenskaper gjør den antibakteriell slik at lukt ikke er et problem. For at ullen skal være mer slitesterk, fukttransporterende og behagelig mot huden er det tilført Lyocell Tencel (naturlig fibre) og en liten prosent polyamid (nylon). Vreng plagget og vask på 30 grader sammen med lignende farger. Aldri bruk vaskemiddel med blekemiddel eller tøymykner. Les alltid merkingen i plagget for å være helt sikker. 

BOMULL
Klær som i hovedsak inneholder bomull kan maskinvaskes på 40 grader. Vask alltid klærne med liknende farger, da noe overskuddsfarge kan påregnes. Dersom du tar bomullsplagg i tørketrommelen risikerer du at de krymper. Les alltid merkingen i plagget for å være helt sikker.