Ny sykkelserie overrasker- Raskeste sykkeldrakten i feltet?

Sykkelserien Aero overrasker. - Det er ikke mange sekunder som skiller pallplass og en grei  6. plass. Aero kan være den forskjellen, sier tidligere trener for verdensmester Thor Hushovd, Atle Kvålsvoll. 

Trimtex har i flere år utført testing av sykkeltøy i vindtunnel ved Norges teknisk-vitenskapelige universitet, NTNU. Hensikten er å gjøre klærne så aerodynamiske som mulig slik at utøvere sparer tid og energi.
PRO-serien, som til nå har vært vår toppserie, har gjennomgått en rekke slike tester. Det resulterte i flere forbedringer, blant annet på sømmer, materialvalg og armlengde.

   AERO SYKKELTRØYE    
Revolusjonerende sykkeltrøye utviklet ved hjelp av forskere ved NTNU. Helt ny bruk av overflatetruktur og materialer gjør at den sitter ekstrmt godt på kroppen og gir deg forspranget du trenger.
Les mer

   AERO SYKKELSHORTS   
Aero sykkelshorts er utviklet med ekstrem aerodynamikk, og er testet i vindtunnel ved NTNU og optimalisert for å kunne lage den beste sykkelbuksen i verden. Forskningsresultatene viser store muligheter for besparelser både på watt og tid.
Les mer

   AERO TEMPODRAKT   
Tempodrakten kombinerer funn fra AERO sykkeltrøye og Aero sykkelshorts. Golfballstruktur på skuldre og stripestruktur på lårene er den optimale kombinasjon for suveren aerodynamikk.
Les mer

Sparer tid og energi
Andreas Vangstad, rytter på Team Sparebanken Sør, har allerede rukket å ta 2 internasjonale 3.plasser i den nye AERO-serien. 
- Jeg har stor tro på at sykkeltøyet har betydning på energibesparelse i feltet. Hvis noe hjelper litt, så hjelper det mye. Det er de små detaljene som utgjør den store forskjellen. Det er noe det med å kunne vite at ingen andre har en raskere sykkeldrakt enn oss, sier Vangstad.
Ved NTNU ble forbedringspotensialet på sykkeltøy for landeveisritt testet, og sykkelserien Aero er basert på disse funnene.

Gitt forutsetningene er besparelsen 8 watt for trøyen, og 5 watt for buksen sammenlignet med den allerede åle-trange PRO-serien fra Trimtex. Beregningene er gjort med testobjekt på 183 cm høy, 70kg med en snittwatt på 374W på 1t velodromsykling i 50 km/t.


- Det tilsvarer en reduksjon i wattforbruk på omtrent 3 prosent, sier Ole Kristian Augland. Han er produktsjef i Trimtex, og ansvarlig for oppfølgingen av forskningsprosjektet fra Trimtex sin side. 
 Tidsmessig tilsvarer besparelsen 28 sekunder på trøyen og 16 sekunder på buksen gitt samme forutsetninger*. 

Atle Kvålsvoll er mangeårig trener til verdensmester Thor Hushovd. Nå er han sportssjef i Team Sparebanken Sør, og han har stor tro på at en sykkeldrakt kan utgjøre en forskjell. 

- Absolutt! Det er enorm forskjell fra jeg selv syklet med ulltrøye til dagens drakter. I sykkel er det et enkelt regnestykke; har man mindre luftmotstand enn konkurrentene, så trenger man å produsere mindre watt for å holde samme fart. Det betyr betydelig arbeidsøkonomi i lange konkurranser og ved større fart jo større gevinst, uttaler Kvålsvoll. 

Råeste sykkeldrakten i feltet?
Utgangspunktet for forbedringen var allerede en toppserie. Det er dermed all mulig grunn til å tro at besparelsen er enda større sammenlignet med en gjennomsnittlig sykkeltrøye/shorts. Så har vi skapt verdens raskeste sykkelbukse og sykkeltrøye?

Vi er utrolig stolte av den nye serien. Det er stor konkurranse i markedet og mange som hevder mye. Når tilbakemeldingen fra studiet ved NTNU er at «Vi ser ikke bort fra at dette kan bli den raskeste drakten i felten» så sier jo det en del, smiler Ole Kristian Augland, produktsjef i Trimtex.
Forbedringen har i hovedsak handlet om materialvalg og overflatestruktur. Og etter 30 forsøk med ulike materialer står Aero igjen som suverent best.

Verdensmester i landeveisykling Thor Hushovd sier følgende: 
-    Jeg trodde aldri en sykkeldrakt kunne utgjøre forskjellen på en 1.plass og en OK topp 10. plassering. Men når jeg ser forskningsresultatene og hvor mye raskere sykkelkolleksjonen Aero er kontra en «vanlig» sykkeldrakter blir jeg svært imponert. Skulle jeg syklet landeveis- og temporitt i dag er dette drakten jeg ville brukt og jeg er overbevist om at den ville gjort meg raskere!» 

 

 

   FAKTA om AERO   
  • AERO består av 3 sykkelprodukter til dame og herre.
  • Sykkelkolleksjonen er utviklet i samarbeid med NTNU - Vi ser ikke bort fra at dette er feltets raskeste.
  • Forbedringene på sykkelserien består i hovedsak av materialvalg og overflatestruktur
  • Forskningsresultatene viser at man gitt forutsetningene* kan spare 8 watt på trøyen, og 5 for buksen sammenlignet med vår andre toppmodell: PRO-serien.
  • Det tilsvarer tidsbesparelse på 28 sekunder på trøyen og 16 sekunder på bukse*

 


* Beregingene er gjort med testobjekt 183 cm høy, 70kg med en snittwatt på 374W på 1t velodromsykling i 50 km/t.

 

   Suveren sykkelserie i helt unikt design!   
Vi kan gi sykkelklubben eller sykkelteamet helt unike design og det i en kvalitet langt ut over det ordinære. Med fokus på kvalitet. leveransedyktighet og enkel bestilling kan du være trygg når du bestiller sykkeltøy fra Trimtex. Dere trenger ikke være mange, da vi leverer helt ned i 10 stk per produkt. Allle våre kunder som bestiller klær i spesialdesign får også gode rabatter på hele vår kolleksjon i nettbutikken. 

 

 

 

Ta kontakt idag for uforpliktende tilbud og designforslag. Husk at hos oss er alt mulig!

Kontaktinformasjon
* Obligatorisk felt

Jeg ønsker mer informasjon eller tilbud på